Bűntársak-társtettesek

 

 

Társtettes

Társtettesek azok, akik a szándékos bűncselekmény törvényi tényállását egymás tevékenységéről tudva, közösen valósítják meg, tehát a tettes más személlyel közösen cselekszik. Társtettesség ezért kizárólag szándékos bűncselekmények esetében valósulhat meg.

Társas elkövetési alakzatoknál, ami többféle bűncselekmény esetén is megvalósulhat – lehet akár kábítószer- kereskedelem, költségvetési csalás, csoportos garázdaság, kifosztás, vagy csoportos rablás – kihangsúlyozott szerepe van annak, hogy az ügyvédek összefogva, egymással szövetségben, egyazon elv mentén gondolkozzanak! 

Miért?

Mert valamennyi védőügyvéd feladata és végső célja egyező:

Az, hogy ügyfele védelmét az eljárás során a leghatékonyabban képviselje.

A gyakorlatban ez megnyilvánulhat az eljárás nyomozati szakban történő megszüntetésében, csakúgy mint a perbíróság előtti felmentésben, vagy a büntetés törvényi minimumhoz közelítő kiszabásában.

A mindennapi munkám során gyakorta találkozom olyan esetekkel, amikor egy bűncselekmény elkövetésével nem kizárólag egyetlen személyt gyanúsítanak vagy vádolnak meg, hanem több elkövető is érintett az eljárásban.

Társtettesként vagy a bűncselekmény részeseként (felbujtói vagy bűnsegédi pozícióban) a terheltek érdekei ugyan egyezőek lehetnek, ennek érvényre juttatása azonban sokszor elmarad, mivel védőik között nincsen olyan szoros napi szintű kapcsolat, hogy az ügyben ténylegesen és hatékonyan egyeztetni tudjanak. Adott esetben mindez az egyes elkövetők vonatkozásában meggátolhatja az ügyben érintett elkövetők számára a valóban legkedvezőbb eredmény elérését.

Ennek az esetleges kedvezőtlen helyzetnek a kiküszöbölése érdekében, azokban az eljárásokban, amelyek több terhelttel szemben folynak, és a megfelelő védekezési stratégia, vagy törvényi korlát miatt nincs lehetőség arra, hogy ugyanaz a védő több terheltet képviseljen, kizárólag Dr. Janklovics Ádám ügyvéddel látok el védői feladatokat.

Dr. Janklovics kiemelkedő gyakorlati tapasztalatokkal és elméleti tudással rendelkező büntetőügyvéd, aki számos hazai, közismert és kiemelt jelentőségű bűnügyben lát el eredményesen képviseletet.

A hosszú évek óta tartó közös munkánk eredménye alapján biztosítható a sikeres ügylezárás!

  • kifejezetten és kizárólag büntető ügyekkel foglalkozunk,
  • egy irodában, azonos székhelyen dolgozunk,
  • folyamatosan kapcsolatot tartunk ügyfeleinkkel,
  • állandóan és gördülékeny módon van lehetőségünk az ügy vonatkozásában az egyeztetésre, a közös gondolkodásra,
  • ügyfeleink számára legkedvezőbb, legcélravezetőbb közös védelmi stratégiát dolgozzuk ki,
  • határozottan fellépünk ügyfeleink érdekében a nyomozó hatóság, az ügyészség, illetve a bíróság előtt,
  • munkánkat közös elvek alapján lendületesen, precízen, magas szakmai színvonalon és becsületesen végezzük,
  • korrekt munkadíjért dolgozunk,
  • angol nyelven is tevékenykedünk.

Kérem forduljon hozzánk bizalommal és vegye fel velem a kapcsolatot, kérjen konzultációs időpontot most!

Mindenre kiterjedő védekezést építünk fel az Ön érdekében, így megbízható és valós büntetőjogi védelmet nyújtunk Önnek!

/címszavak: tettes, társtettes, bűntársak, közös büntető ügyvéd, partner ügyvédek, bűnszervezet, bűnszövetség, kábítószer-kereskedelem ügyvéd, költségvetési csalás, vesztegetés, budapesti büntető ügyvédek/